Babos zöldségleves májgaluskával
|
Elkészítés:Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 25 dkg száraz tarkabab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FORD FIESTAÁr: 449.000 Ft -
MAZDA 3Ár: 2.599.000 Ft -
SEAT IBIZAÁr: 879.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 479.000 Ft -
SUZUKI SJ SAMURAIÁr: 650.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft -
OPEL VECTRAÁr: 649.000 Ft -
CHEVROLET LACETTIÁr: 790.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.499.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 400.000 Ft -
AUDI A2Ár: 1.290.000 Ft -
OPEL ASTRA HÁr: 1.899.000 Ft