2318_head.jpg
croppedimg_863774933.jpeg
croppedimg_1115734683.jpeg
croppedimg_1004706926.jpeg
croppedimg_1540234288.jpeg
croppedimg_419361974.jpeg


9 csodaszép látnivaló Szegeden amit feltétlen látnod kell


Szegedet a napfény városaként is szokás nevezni, hiszen itt a legmagasabb a napsütéses órák száma. Mindemellett sok más látnivaló is csábítja az ideérkezőket és érdeklőket. Ha arra járunk, feltétlen tegyünk egy sétát a gyönyörű szép városban.


Széchenyi tér

Szeged legnagyobb tere a gyönyörű folyamatosan újuló Széchenyi tér.
Több értékes és érdekes szobor is található a parkban, ilyen szobor
például Vásárhelyi Pálé, akinek hatalmas szerepe volt a Tisza szabályozásában. Nem véletlenül az Ő szobrának alapjánál állították fel azt a márványtáblát, amely az 1970-es évek vízállását mutatja.

Sóhajok hídja

A két épületet összekötő híd, rekord idő alatt épült fel. Ennek legfőbb oka az volt hogy mikor Ferenc József meglátogatta az újjáépült várost, nem szeretett volna túl távol lenni kíséretétől, és az őrségtől sem, aki a bérházban kapott szállást. Ezért a város vezetői a híddal teremtették közvetlen összeköttetést. 

Városháza

A Széchenyi tér egyik oldalán áll a Városháza, egy gyönyörű, neobarokk stílusban épült épület. az árvíz az eredeti épületben óriási károkat tett, jelenlegi formáját 1883-ban szerezte. Közvetlen szomszédságban áll a Bérház, amit egy folyosó, úgynevezett Sóhajik hídja köt össze a Városházával.


Móra Ferenc múzeum

A Tisza partján, a Belvárosi híd lábánál található, amelynek homlokzatán óriási betűkkel hirdeti létrejöttének és mindennapi munkájának célját: A közművelődésnek. A múzeumban több érdekes kiállitás is megtekinthetünk, az épület előtti park és szökőkút pedig igazán ideális helye a pihenésre.

Dóm

Szeged város egyik fő szimbólumának, a Szegedi Dómnak a másik elnevezése a Fogadalmi templom. Az elnevezés onnan származik, hogy az 1879. évi nagy a árvíz után, amely Szeged épületeinek legnagyobb részében, így dómban is helyrehozhatatlan kárt tett, a város vezetői közösen fogadslmat tettek, hogy egy hatlmas, egyedi templomot építenek a régi helyére. 


Szegedi papucs


A város egyik jellegzetessége a szegedi papaucs, amely a helyu népviselet elengedhetetlen részének számít. Nem csak néptáncbemutatókon és a népviseleti kiállításokon találkozhatunk azonban vele, hanem a Dóm szentélyének mennyezetei mozaikjain is, ahol Mária is szegedi papucsban és szegedi szűrben jelenik meg.


Dóm tér

Szeged város egyik legismertebb jelképének számít. A jellegzetes, vörös téglás árkádok alatt végigsétálhatunk a város hírességeit ábrázoló szobrok és domborművek előtt, és itt rendezik évente a Szegedi Szabadtéri játékokat is. A téren található a különleges zenélő óra, amelyet egy helyi óramester készített a város számára.


Belváros

Szeged belvárosa kimoondottan kicsinek mondható, mivel az árvíz az épületek nagyrészét sajjons elpusztította. Mégis megéri egy sétát tenni a belvárosban, mivel a hangulata páratlan. Igazi mediterrán hatású a sok sétáló utca, az utcai szobrok és természetesen a számtalan kávézó és cukrászda, ami színekkel és élettel tölti meg az utcákat.


Kárász utca

Szeged legnagyobb sétáló utcája a Kárász utca. Széchenyi teret köti össze a Dugonics térrel, miközben keresztezi a Klauzál teret is. A korzó tele van hangukatos üdvözlő szobrokkal, amelyek vidám hangulatot adnak sétánkhoz. Ehhez társul még az utcai zene, a pálmafák, nem utolsó sorban pedig kávézók, bárok, cukrászdák.





osszestermek



A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.